Behandelingen

Plukken / Strippen van de ruwharige vacht

Dit zijn veel terriër rassen. Ze hebben hulp nodig bij het wisselen van de oude in de nieuwe vacht. Dit kan 2x per jaar we plukken de oude dekharen om de nieuwe ruimte te geven, dit gebeurd met de hand. De hond behoud hierbij zijn onderwol. Eventueel is het ook mogelijk uw hond te laten strippen dit betekend dat uw hond om de 3 a 4 maanden een behandeling nodig heeft. Bij het strippen bestaat de vacht uit 3 lagen. De onderwol, een korte onderlaag en de lange dekharen. Alleen de bovenste laag wordt geplukt. De hond behoud 2 lagen van zijn vacht.

Ontwollen

Ontwollen word vaak gedaan bij kortharige en halflang harige rassen. Ontwollen word gedaan om de loszittende ondervacht te verwijderen. De hond wordt eerst 2x uitgebreid gewassen en bij de tweede wasbeurt laten we de shampoo goed in de vacht trekken zodat de wol zich vol zuigt en zwaarder wordt zodat ze makkelijker loskomt. Hierna wordt de hondgeföhnd ook wel waterblazer. Tijdens het föhnen wordt de hond met daarvoor bestemd materiaal geborsteld of gekamd.

Scheren

Bij scheren maak je gebruik van een tondeuse om de vacht in te korten. Dit kan op elke gewenste lengte. Vaak denken mensen dat bij scheren de hond helemaal kaal wordt, maar de scheerkoppen variëren van lengte 1mm (kaal) tot 16 mm. Door middel van de lengte van de scheerkop wordt de lengte van de vacht bepaald. Scheren heeft het zelfde effect als knippen. Scheren is het inkorten van de vacht maar dan elektrisch.

Effileren

Effileren is het uitdunnen en modelleren van de vacht, hierbij gebruiken we een effileerschaar. Deze schaar bestaat uit twee bladen waarvan een of twee getand zijn. Hierdoor krijgt de vacht een natuurlijker effect.

Knippen

Knippen is het inkorten van de vacht met behulp van een schaar met rechte bladen

Als u uw hond naar de trimsalon brengt moet u hem enkele uren afstaan. Dat is in het begin vaak even wennen. Bent u de deur uit, wordt uw hond tafel gezet en kan er begonnen worden met de behandeling. Dit zal de eerste keer vreemd zijn maar het went snel. De meeste bezoekers laten zich rustig behandelen en genieten van alle aandacht. Wanneer uw hond klaar is, wordt u gebeld.